Heb je vragen, vul het formulier in!

Heb je vragen over de mogelijkheden? Vul dan het contactformulier in en we nemen binnen een dag contact met je op.

Laat een bericht achter

Heb je vragen, dan stel ze hier!

Wat is strategische consultancy?

Strategisch advies is het proces waarbij professioneel advies wordt verstrekt om bedrijven te helpen beslissingen te nemen over hun strategieën. Dit kan het identificeren van kansen, het opstellen van een plan, en de uitvoering van dat plan omvatten.

In de kern is strategisch advies een oefening in analyse – het identificeren van de huidige stand van zaken en het doen van gefundeerde aanbevelingen over hoe het verder moet. Strategische consultants analyseren de belangrijkste bedrijfspraktijken van een bedrijf en helpen klanten te kiezen waar ze zich op moeten richten voor succes op lange termijn. Ze helpen bedrijven bij het ontwikkelen van strategieën op basis van hun prestaties en groeimogelijkheden. Sommige strategische consultants werken één-op-één met klanten, terwijl anderen in grote teams werken om diensten te verlenen aan meerdere bedrijven tegelijk.

Hoewel strategische consultants verschillen in vaardigheid en expertisegebied, hebben ze allemaal één ding gemeen: het zijn hoogopgeleide personen met een uitgebreide opleiding en ervaring in analyse. Zij gebruiken deze opleiding om de huidige stand van zaken van een bedrijf te bestuderen en aanbevelingen te doen over hoe die situatie kan worden verbeterd. Bedrijven kunnen deze kennis gebruiken om hun bedrijf beter te leiden en hun doelstellingen te bereiken. Uiteindelijk kan dit resulteren in meer winst voor alle betrokkenen, inclusief de klantbedrijven zelf.

Strategisch advies is nuttig voor een breed scala van bedrijven – van starters op zoek naar richting tot grotere organisaties die een impuls nodig hebben op weg naar succes. Echter, niet elk bedrijf heeft behoefte aan deskundige hulp bij het navigeren door de zakenwereld. De meeste studenten hebben bijvoorbeeld geen hulp nodig of willen geen hulp bij hun academische opdrachten of bij het effectief beheren van hun tijd in de klas. Daarom is het nuttig te weten wat voor soort hulp cliënten doorgaans zoeken voordat zij zich met dit soort werk bezighouden. Hier zijn enkele mogelijke gebieden waar bedrijven vaak deskundige hulp zoeken bij het ontwikkelen van een strategie:

1) Bedrijfsanalyse: Het helpen van bedrijfseigenaren bij het identificeren van problemen binnen hun organisatie en het ontwikkelen van oplossingen voor die problemen is een voorbeeld van bedrijfsanalysediensten . Dit type advies omvat over het algemeen een één-op-één interactie tussen klant en consultant, waarbij actuele problemen worden besproken en wordt geanalyseerd hoe deze problemen het bedrijf als geheel beïnvloeden. Door middel van deze methode kunnen consultants bedrijven helpen bij het identificeren van zwakke punten binnen hun prestaties die onmiddellijke aandacht behoeven, zodat zij deze gebieden kunnen verbeteren door middel van planning.

2) Bedrijfsstrategie Ontwikkeling: Bedrijven zoeken vaak deskundige strategieontwikkeling wanneer ze begeleiding willen over hoe ze hun bedrijf het beste kunnen starten of laten groeien . Bij adviesdiensten op het gebied van bedrijfsstrategie wordt nauw samengewerkt met het bedrijf, zodat zij een plan kunnen opstellen om de gewenste doelstellingen te bereiken. Dit vereist zowel menselijke vaardigheden – zoals communicatie – als analytische vaardigheden – zoals het identificeren van potentiële groeimogelijkheden.

Contact

nl_NL