Heb je vragen, vul het formulier in!

Heb je vragen over de mogelijkheden? Vul dan het contactformulier in en we nemen binnen een dag contact met je op.

Laat een bericht achter

Heb je vragen, dan stel ze hier!

Wat is fysieke en mentale weerbaarheid?

Fysieke en mentale weerbaarheid zijn essentieel in de sport. Veel sporten vereisen kracht, uithoudingsvermogen en karakter. Sommige atleten hebben er veel werk in gestoken om fysiek en mentaal sterk te worden. Ze hebben geleerd hoe ze onder druk op hun best kunnen presteren. Helden uit het verleden hebben ons laten zien hoe je sterker, sneller en duurzamer kunt worden.

Fysieke en mentale hardheid kunnen worden verbeterd door oefening en vastberadenheid. Atleten moeten leren hoe ze onder druk moeten handelen en met tegenslag om moeten gaan. Ze moeten leren hoe ze hun emoties onder controle kunnen houden als het misgaat. Dit maakt hen mentaal en fysiek sterk genoeg om onder druk op hun best te presteren. Hard worden is niet gemakkelijk, maar het is mogelijk door hard te werken.

Mentaal sterke sporthelden moeten met tegenslagen kunnen omgaan zonder het vertrouwen in zichzelf of hun capaciteiten te verliezen. Het leven zit vol tegenslagen die de positiviteit van een individu regelmatig op de proef stellen – vooral als die persoon geen zelfvertrouwen heeft of het op de een of andere manier aan zelfvertrouwen ontbreekt! Een held met een laag gevoel van eigenwaarde kan onder zulke situaties instorten in plaats van zelfverzekerd en wilskrachtig genoeg te blijven om ze te overwinnen zoals het hoort! 

Er is niet één soort fysieke of mentale hardheid – het is iets waar zowel binnen als buiten de sport aan gewerkt kan worden! Fysieke fitheid helpt je kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie, snelheid, behendigheid, evenwicht, coördinatie en reactietijd te krijgen terwijl je omgaat met stressfactoren zoals zwaartekracht of luchtweerstand tijdens het rennen/springen etc.. Mentale fitheid helpt je om positief te blijven onder druk als je tegenslagen te lijf gaat zonder angst!  Beide zijn cruciaal voor succesvolle resultaten in de sport – het vergt zowel fysieke als mentale voorbereiding om fysiek of mentaal sterk genoeg te worden!

 

Contact

nl_NL