Heb je vragen, vul het formulier in!

Heb je vragen over de mogelijkheden? Vul dan het contactformulier in en we nemen binnen een dag contact met je op.

Laat een bericht achter

Heb je vragen, dan stel ze hier!

Wat is data science?

Data science is een snel groeiend vakgebied dat zich bezighoudt met het bestuderen, analyseren en beheren van gegevens. Datawetenschappers kunnen op vele gebieden worden ingezet, waaronder het bedrijfsleven, de overheid en de academische wereld.

Data science is de studie van gegevens die worden gebruikt om te leren of beslissingen te nemen. Data science omvat o.a. computerprogrammering, statistiek, informatietechnologie en communicatiesystemen. Een goed begrip van algoritmen is essentieel voor het uitvoeren van verschillende taken met gegevens. De opkomst van kunstmatige intelligentie heeft het gebied van data science zeer lucratief gemaakt. Veel bedrijven investeren nu in de opleiding van werknemers op dit gebied.

Data science is een subgebied van de computerwetenschap. Er worden verschillende soorten computers gebruikt om verschillende taken in verband met data science uit te voeren. Programmeertalen zoals Python, Java en C worden vaak gebruikt door zowel professionals als amateurs op dit gebied.

Data scientists werken met data om problemen op te lossen in verschillende gebieden: business, wetenschap en engineering – zoals hieronder te zien is:

Het bedrijfsleven gebruikt verschillende vormen van analytics om strategische planning uit te voeren, zoals marktonderzoek of het targeten van klanten voor verkoop- of marketingdoeleinden. De wetenschap gebruikt big data analytics om onderzoeksprojecten uit te voeren of bestaande technologie te verbeteren, zoals medische beeldvorming of controlesystemen voor kerncentrales, waarbij gebruik wordt gemaakt van geavanceerde softwaretools voor het analyseren van enorme hoeveelheden verzamelde informatie om betere beslissingen te kunnen nemen over lopende projecten of beslissingen over nieuwe projecten, waarbij in alle stadia van de planning tot en met de uitvoering gebruik wordt gemaakt van computers.

De wereld beleeft een explosie van technologie als gevolg van de vooruitgang van kunstmatige intelligentie en onze honger naar het delen van informatie via sociale-mediaplatforms zoals Facebook en Google+. Bedrijven investeren veel kapitaal in het verwerven van grote hoeveelheden door gebruikers gegenereerde informatie die ze kunnen analyseren met behulp van computeralgoritmen om waardevolle kennis uit deze “big DATA” te halen – dit heeft geleid tot het ontstaan en de groei van een hele industrie die bekend staat als Big Data! Deze “Big DATA” industrie is wereldwijd booming vanwege de potentiële toepassingen in elke sector – van gezondheidszorg tot transport… van bankieren tot rechtshandhaving… van militaire operaties tot stadsplanning… Van landbouwpraktijken…tot aandelenhandel…Deze lijst gaat maar door! Al deze toepassingen steunen op kennis die afkomstig is van door de gebruiker gegenereerde informatie, waarvoor een databanksysteem nodig is dat dit soort gegevens, kan verwerken!

Contact

nl_NL